Kaynak Eserler

    İslam Hukuku

    Kur an-ı Kerim Kitaplığı

    Hadis Araştırmaları

    İslam Fıkhı

    İslam Akidesi

    Tasavvufi İncelemeler

    Osmanlı Tarihi

    Şeyh Şamil

    Siyonizm

    Biyografik Araştırmalar

    Bozulan Kültürümüz

    Ekonomi

    Etkin Kitaplar

    Sosyal Yapı Kitaplığı

    AYIN KİTABI

    Tatil Kitabı



Yayınlarımız
Online Satın Almak İçin;


www.idefix.com
www.kitapadresi.com




Yılın Kitabı
Peygamberler Tarihi
 
 
 Yeni Çıkanlar...Yeni Çıkanlar...Yeni Çıkanlar...Yeni Çıkanlar...
 Müslüman Hanımın El Kitabı

Nurgül DERE
480 sayfa
160 x 240 x 35
FİYATI: 30 YTL
Kitap Detayı:
Özenle hazırladığımız bu eserde, mümkün mertebe detaylı araştırma yapılarak hem evli hanımlara hem de bekâr kızlara hitap edilmiştir. Çalışmamız genel itibari ile hanımlara hitap etmekle birlikte erkeklerin de faydalanabileceği –özellikle ibâdet ve evlilikle ilgili konularda– bilgilerden müteşekkildir.

Çalışmamız, en mûteber kaynaklar taranarak hazırlanmıştır. Tabii ki bunların başında Yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerim ve Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) sünneti gelmektedir. Bundan sonra geçmişten günümüze fıkıh ilminde önde gelen fakihlerin görüş ve yazılarına da yer verilmiştir. Mevzuların daha iyi anlaşılması için konular madde madde açıklanmıştır.

Eserde; İslâm’da Muâşeret, İbâdetle ilgili tüm konular, Taharet, Necâset ve Temizleme Yolları, Tuvalet Âdâbı, Abdest, Meshetmek, Gusül, Teyemmüm, Namaz, Oruç, Zekât, Hac ve Umre’ye yer verdik. Hanımlara ait özel haller; Âdet, Lohusalık ve İstihâza konularının yanı sıra Avret ve Tesettür, Kadının Süslenmesi ve Mahrem Mevzular yer aldı. Evlilikle ilgili konular; Nişanlılık, Mehir, Nikâh Akdi, Cinsel Hayat, Boşanma ve İddet konularını işledikten sonra ise son olarak Kadınlara Dâir Muhtelif Meseleler, Vasiyet, Miras ve Metafizik Meseleler konuları yer aldı.

Ayrıca her bölümün sonunda konu ile alâkalı bahislerden müteşekkil fetvalar da bulunmaktadır. Hanımların sormaya ve danışmaya çekindiği birçok mevzuda esere zenginlik katan bu fetvalar günlük hayatımızda çok işimize yarayacak bilgilerden oluşmaktadır.
Eserimiz, bir başucu kitabı olmaya inşâallah namzettir.
   

 Osmanlı'da Hilafet

DR. HASAN GÜMÜŞOĞLU
432 Sayfa
160 x 240 x 27
FİYATI: 18 YTL
Kitap Detayı:
Osmanlıya hilafet hangi padişahın zamanında geçmişti? Osmanlı, hilafet makamına gereken ehemmiyeti vermiş midir?
Hilafet Osmanlı’da olmasaydı, 600 küsur yıl süren devlet yönetimi bu kadar uzun soluklu yaşayabilir miydi?
XIX. yy son çeyreğinden itibaren Osmanlının üzerine sistemli bir şekilde saldıran Avrupa devletleri, Osmanlı’yı zayıf düşürmek için bir taraftan "Osmanlı Hanedanı'nın Kureyş’e mensup olmamasını öne sürerek, Hilafetin Türklerden alınıp Araplara verilmesi gerektiğini dillendirmeye başlamışlardı. Avrupalı güçler diğer taraftan da Osmanlı dâhilinde ordu, basın ve aydın kesiminden bazı kimselerin düşüncelerini etkileyerek hilafetin dinî bir kurum olmadığı ve önemsiz olduğunu hatta Osmanlıya yük olduğu yönünde görüşler yayılmaya çalışılmıştı. Bu görüşler Osmanlı toplumunda itibar görmediğinden topraklarımızın işgali karşısında başlayan Millî Mücadele'nin en önemli hedefinin "hilafet ve saltanatın hukukunun muhafazası" olduğu her zaman yüksek sesle ifade edildiği halde Millî Mücadele'nin başarılı olmasından hemen sonra, önce hilafet saltanattan ayrılarak hukuku ve gücü yok edilmiş daha sonra kendisi de ilga edilerek Osmanlı tarihe intikal ettirilmişti.
Bu esnada Osmanlı’nın aleyhine batılılarla işbirliği yapan bazı Arap kabile liderleri ve aydınları Osmanlı devletinin tarihe intikal etmesinden sonra batılı devletlerinin sömürgesi altına girdiklerinden Osmanlı idaresini çok aramışlardı. Krallık ve emirlik şeklinde küçük devletçiliklere bölünen Arap toplumları âdeta Avrupalıların birer vilayeti haline gelmişler, yöneticiler dünyanın her türlü imkânlarını pervasızca kullandıkları halde politikalarında ne bağımsız olabilmişler ne de halklarının huzur ve refahı sağlayabilmişlerdi.
Osmanlı idaresi altında kendi dinlerini ve etnik kimliklerini serbestçe ifade etmek ve yaşama imkânı bulan gayr-i müslimler bile Balkanlar ve Orta doğu örneğinde olduğu gibi Osmanlıdan sonra çok büyük sıkıntılarla yaşamak zorunda kalmışlardı. Osmanlının çekildiği coğrafyada yürekleri dağlayan, vicdanları sızlatan, kan, gözyaşı ve işkence hiç eksik olmamıştı.
Detaylı bir şekilde bu ve benzeri konuların incelendiği bu kitapta merak ettiğiniz birçok olayın iç yüzünü bütün çıplaklığıyla bulacaksınız.
   

 Osmanlı Devlet Tarihi

PROF. DR. ZİYA KAZICI
552 sayfa
160 x 240 x 40
FİYATI: 30 YTL
Kitap Detayı:
Günümüzde, sosyal, ekonomik ve dinî çatışmaları ile siyasî istikrarsızlık merkezi durumuna gelen bir coğrafyanın, Osmanlı idaresi altında uzun süre barış ve huzur içinde yaşadığı düşünülecek olursa, Osmanlı Devleti tarihinin, gerek dünya, gerekse İslam tarihi bakımından sahip olduğu yerin önemi daha iyi anlaşılmış olur.

Gerçekten de çok geniş bir coğrafya üzerinde hâkimiyetini kuran Osmanlı Devleti, farklı ırk, din, dil, örf ve âdetlere sahip toplulukları yüzyıllarca adaletli ve hoşgörülü bir şekilde idare etmişti.

Ulaşım ve teknik imkânlar bakımından günümüzle mukayese edilemeyecek derecede imkânsızlıklar içinde bulunan o asırların dünyasında, bunca farklı yapıdaki toplulukları cebir ve tazyik kullanmadan yöneten ve vatandaşına normal bir hayat seviyesi (yaşam düzeni) kazandırmaya çalışmak, basit bir idare anlayışının sonucu olmasa gerekir.

Bu sebeple biz, Osmanlı padişahların biyografilerini ele alırken, devletin, siyasî ve askerî grafiğinin yanında, sosyal, ekonomik, hukukî, dinî, bediî, kültürel ve etnik şart ile nizamlarının seyir durumunu da takip etmeye çalıştık. Böylece bu devlete ruh ve hayat veren sırları keşfetmeye çalıştık.

Araştırmamızda, günümüz okuyucusunun rahatça anlayabileceği bir dil ve üslûp kullanılmakla birlikte, eski bir kültür birikimini günümüze taşıyabilmek için zaman zaman dönemin kaynaklarının diline de müracaat ettik.

Hâlâ, maddî ve manevî mirasından faydalandığımız Osmanlı gibi büyük bir devletin tarihini araştırıp yazmak zannedildiği kadar kolay değildir. Zira burada, sadece Osmanlı’nın sadece kendi kaynaklarını değil, idaresi altında yaşamış veya onunla kader birliği etmiş devletlerin kaynaklarını da inceleyerek bu eseri meydana getirdik.
   

 Ulemanın Gözüyle Bediüzzaman

SALİH OKUR
552 sayfa
135 x 210 x 29
FİYATI: 20 YTL
Kitap Detayı:
Son dönemin en mühim vazifelerinden biri de vahdet/birlik yolunda mümin kalpleri buluşturmak ve bunun için çabalamaktır. Ulemadan sayılan büyüklerimizin mezhep, meslek ve meşrep farkı gözetmeden birbirleri hakkındaki sena ve takdirlerinin naşiri olmaktır.

Bu gerçekten hareketle hazırladığımız bu çalışmamızda, yurt içi ve yurt dışından 120 küsur İslam âliminin, Bediüzzaman Said Nursi hakkındaki kanaat ve hatıralarını aktarmaya çalıştık.

Bu eser vesilesi ile Alvarlı Efe hazretlerinden Cizreli Şeyh Seyda'ya, Süleyman Hilmi Efendi'den Ahıskalı Ali Haydar Efendi'ye, Mehmed Zahid Kotku'dan Mahmud Sami Ramazanoğlu'na, Abdülhakim Hüseyni'den Konyalı Hacı Veyiszade'ye, Elmalılı Hamdi Efendi'den Mehmed Akif Ersoy'a,… uzanan geniş ve büyük yelpazedeki bu büyüklerimizin Üstad Bediüzzaman'la olan samimane görüşlerine, sevgi saygı ve ihtiram dolu ilişkilerine şahit olacaksınız.
   

 Kur'an'ı Kerim'de Hac

DOÇ. DR. MUSTAFA ÖZEL
128 sayfa
135 x 21 x 09
FİYATI: 8 YTL
Kitap Detayı:
İslam’ın ortaya çıkışıyla, birçok kavram yenilendiği gibi, zorunlu olarak yeni kavramlar da zuhur etmiştir. Yenilenen bu kavramlardan biri de hac kavramıdır. Bir anlamda yeni bir kitap, diğer bir anlamda ise, kendinden önceki kitapların bir süreği, bir devamı olan Kur’an-ı Kerim, gönderildiği toplumun değerlerini, geleneklerini, dinini, ihya etmiş, yenilemiştir.
Bugün, biz Müslümanların yaptığı ibadetlerin birçoğu, bizden önceki ümmetlerin yaptığı ibadetlerin bir biçimde devamıdır. Namaz, zekât, oruç, hac, önceki ümmetlerin de yaptıkları ibadetlerdi. Yeni olan, bunlara Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından kazandırılan ruhtur, manadır. Bunlara bulaşan şirk unsurlarının, tevhide aykırı uygulamaların tasfiye edilmesidir.
Biz bu eserimizle, “Kur’an-ı Kerimde Hac” konusunu incelemeye çalışırken ilmi ve akademik üslubun gereklerini yerine getirerek, okuyucuya sade bir dille sunmaya çalıştık.
   

 Kur'an'da Sosyal Dayanışma

DR. KERİM BULADI
400 sayfa
310x 210x 25
FİYATI: 18 YTL
Kitap Detayı:
Sosyal dayanışma ve yardımlaşma, sömürülmemek, fakirleşmemek ve yoksulluğa mahkûm olmamak için Kur’ân’ın, üzerinde ısrarla durduğu bir kavramdır. Bu kavramı canlandırmak, çağımızın şartlarını da göz önüne alarak, daha teferruatlı hale getirmek, bütün insanlık için bir mecburiyettir.

Bu gün küreselleşme, bir tür kapital ve patronlar diktatörlüğü çizgisinde yürümektedir. Bu sistem, kârı ana değer tüketimi adeta ibadet, insanı ise bir eşya gibi görmektedir. Bu yüzden vahşi kapitalizmin etkilemediği hemen hemen hiç bir alan kalmamıştır.

Özelde Müslümanlar, genelde bütün insanlık için Kur’an’ı Kerim ölçüyü koymuştur. Sosyal bir varlık olarak yaratılan insan, bu kaidelere uymak ve uygulamak zorundadır.

Eserde; sosyal dayanışma ve yardımlaşma kavramıyla, vakıf sisteminin kaynaşması, hem medeniyet hem kültür hem de tarih merkezli anlatılmaktadır.
   

 Kadına Kitabi Bir Bakış

DR. KERİM BULADI
192 sayfa
310x 210x 12
FİYATI: 10 YTL
Kitap Detayı:
Şüphesiz insanı en iyi tanıyan, en iyi bilen, bütün hal ve hareketlerini kontrol eden, Allah Teâlâ’dır. Çünkü insan, Allah Teâlâ’nın eseridir. Allah Teâlâ’nın sanatı, kudreti, celâl ve azameti maddeten küçük fakat manen dünyalar kadar geniş olan insanın zatında tecelli etmektedir.
Bu çerçevede düşünüldüğünde, kadını en iyi tanımanın ve en iyi tarif etmenin ancak Kur’ân’ın beyanları ile mümkün olacağı şüphe götürmez bir gerçektir. Yaratılışta, üreme ve çoğalmada hayatın merkezinde olan kadın, tarih boyu hep sosyal hayatın içinde ve merkezinde yer almıştır.
İnsanlığın ve bütün toplumların ihyasına, gelişmesine, huzur ve saadetine hayat suyu veren kadındır. Aile kurumunun inşasında ve gelişmesinde aslî unsur olan kadına annelik imtiyazı lütfedilmiş, insanoğlunun nesli, onun zatına emanet edilerek ona üstün paye ve makam verilmiştir.
Kadın, hem aile hem de toplum için bir rahmettir. Nesillerin yetişmesinde en büyük emek ve çabayı o, sergilemektedir. Cemiyetin hamurunu yoğurup şekillendiren, cemiyetin fidanını sulayan odur. Onun soluğu ile cemiyet dirilmektedir. Bu özelliğinden dolayı İslâm, kadını baş tacı etmiş ve onu erkeklerden daha hürmete layık görmüştür.
Hz. Havva’nın işlediği hatanın, bütün kadınlara sirayet ettiği şeklindeki Hıristiyanlık telakkisine, sanal özgürlükler adı altında kadının nazik ve narin yapısını sömüren insafsız anlayışa, eşit haklar ve eşit şartlar sloganı ile biyolojik yapılarının üstünde onlara ağır işler yükleyen merhametsiz zihniyete karşı, “Kadına Kitâbî Bir Bakış”, büyük önem arz etmektedir. Kur’ân ve Sünnet ışığında, kadını tanımak ve tanımlamak, onu konumunu tayin etmek, en doğru ve en adil yaklaşımdır.
   

 İslam'da İmamet ve Hilafet

HASAN GÜMÜŞOĞLU
336 sayfa
135x 210x 21
FİYATI: 15 YTL
Kitap Detayı:
Hz. Muhammed'in (s.a.v.) vefatından sonra, kendilerine bir halife belirlemeyi zarûrî gören Müslümanlar, vakit geçirmeden Hz. Ebû Bekir'e halife olarak bîat etmişlerdir. Bu itibarla, sahabe devrindeki Müslümanların yükümlülüklerini üstlenen dört büyük halifenin, ortaya koydukları usul ve esaslar hilafet sistemimin temelini teşkil etmektedir.
Gerek Müslümanların din ve dünya işlerinin idaresinde yetkili tek makam olması itibariyle gerekse İslâm dünyasının büyük çoğunluğunu teşkil eden Sünnîler ile kayda değer bir topluluk olan Şiiler arasındaki ihtilafın temeli imâmet yani hilafet meselesine dayandığı için tarih boyunca hilafet konusu Müslümanların devamlı gündeminde kalmıştır.
Osmanlı’nın yıkılmasından sonra parçalanıp sömürgeleştirilen İslâm dünyasında büyük güçler tarafından kurulan suni iktidarların güç kaybetmesiyle birlikte dünya Müslümanlarında birlik ve beraberlik içinde hareket etme konusunda daha güçlü düşünceler ortaya çıktı. Ayrıca Osmanlı’nın hilafetinden sonra kaybedilen dünya barışının yeniden tesis edilmesi konusunda Osmanlı’nın yönetim tarzı ve bu çerçevede asırlarca dünya Müslümanlarının hürmet duyup sevgi beslediği hilafet kurumunun tarihte gördüğü vazife birçok araştırmacının dikkatini çekmeye başladı.
Buna benzer sebeplerden dolayı tekrar gündemi meşgul etmeye başlayan hilafet konusunun, İslam’daki yeri ve önemini akademik esaslar çerçevesinde ortaya koyup, hilafet merkezli oluşun siyasî nizamın esaslarına dikkat çekerek kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için bu eser orta çıktı.
   

 Namaz - Allah'ı Gündemde Tutmak

AHMET CEMŞİT ZİYA - SADULLAH GÖDEK
256 sayfa
135x 210x 16
FİYATI: 10 YTL
Kitap Detayı:
Namaz, Âlemlerin Rabbi Allah-u Teâlâ’yı ciddiye almanın en belirgin göstergesidir.
Namaz, Allah-u Teâlâ’yı gündeme, birinci plana, hayatın merkezine taşımaktadır. Allah-u Teâlâ’yı ikinci plana atmanın adı ise şirktir...
Hayatın amacı Allah’a kulluktur. Kulluk bitince hayat da biter. Müslüman için hayatın denklemi budur...
Namazı dosdoğru kılmak, namazı tüm varlığınla (Kalp, Akıl, Dil ve Beden ile) kılmaktır...
Fatiha okunmadan namaz sahih olmaz, Fatiha’nın mesajı anlaşılmadan namaz makbul olmaz...
Her türlü zor şart altında namaz kılıyor olmak bir külfet değil, bir lütuftur...
Namaz bu kadar kolaylaştırılmışken hala kılan yok mu?...
   

 Müslüman-Hıristiyan İlişkileri Tarihi

Prof. Dr. Ziya KAZICI
160 Sayfa
135x 210x 10
FİYATI: 7 YTL
Kitap Detayı:
İslâm ve Hıristiyan dünyası arasındaki ilişkilerin, tarih içinde nasıl bir seyir takip ettiğini ele aldığımız bu araştırmamız, iki din ve buna bağlı iki toplumun birbirlerine karşı sergiledikleri tavırları ortaya koymaya yönelik bir çalışmadır.
Konuların daha iyi anlaşılması bakımından bu iki dinin kuruluş ve gelişme safhalarına kısaca temas edilmiştir. Böylece Müslümanlar ile Hıristiyanların inanç sistemlerini ve bu sistemlere bağlı olarak birbirleri ile olan ilişkilerine ışık tutmaya çalışılmıştır.
Zira bu dinlere mensup olan insanların temel akide prensipleri bilinmeden birbirleri ile olan ilişki ve buna bağlı faaliyetleri gereği gibi anlaşılamaz.
Keza Kur’an ve İncil (ana hatlarıyla da olsa) birbirleriyle mukayese edilmelidir. Hatta birer semavî kitap olduklarına ve aynı kaynaktan geldiklerine göre Kur’an ve İncil’in birbirlerinden bahsetmeleri gerekir. Bu sebeple biz de iki semavî kitabın bu konuda verdikleri bilgilere yer vermeyi düşündük. Nitekim tarihî gerçeklere göre sonradan yazılmış olmalarına rağmen yine de kendilerinde ilahî bazı izler taşıyan İncil’lerde, Kur’an, Hz. Muhammed ve İslâmiyet’ten söz edildiğine göre biz de İncil’in bu konudaki bilgilerine işaret etmeyi uygun gördük.
Çalışmamızda her iki kitabın birbirleri ile ilgili verdikleri haberleri ihtiva eden konular ele alındı. Aynı şekilde bu iki dinin, yayılma için gösterdikleri faaliyet ve çabaların da bilinmesi icab ediyordu. Böyle bir bilgi her iki dinin yayılma ve faaliyet metotlarının mahiyeti hakkında bize ışık tutacaktır. Özellikle yayılma için her türlü metodu kullanmaktan çekinmeyen Hıristiyanlığın misyonerlik faaliyetleri hakkında bilgi vermek gerekiyordu.
   

 Harun Reşid

Harun Çetin
100 Sayfa
135x 210x 07
FİYATI: 5 YTL
Kitap Detayı:
İmam Suyutî: “Harun Reşîd döneminin tamamı iyidir. Bu dönem güzellikte gelin gibidir.” der.
Mesudî: “Hükümranlığı sırasında görkemine, zenginlik ve sağladığı refaha tanık olanlar, o günlere ‘düğün günleri’ dediler.” der.
Musulî: “Harun tahta çıktığında güneş ışınlarının buraya kadar uzandığını, ışık dalgalarının yayılıp gittiğini görmedin mi?” der.
İbn Tabataba: “Reşîd'in devleti, devletlerin en güzeli, en vakarlısı, en parlak olanı, en hayırlısı ve alan bakımından en genişlerindendi.” der.

Halife Harun Reşîd, hem İslâm dünyasında hem de diğer ülkelerde belki en çok konuşulan, hikâyeleri dilden dile dolaşan İslâm halifelerindendir. Bu gün bütün dünyada, Doğudan-Batıya, Güneyden-Kuzeye “1001 Gece Masalları” olarak bilinen hikâyelerin baş kahramanı Harun Reşîd’dir. İmam Ebu Yusuf (r.a.) gibi ilmin zirvesine, Fudayl bin Iyaz (k.s.) gibi tasavvufun zirvesine şahitlik eden bu devir, "İslâm Dünyasının Altın Çağı" olarak nitelendirilmiştir.
   

 Nükte Çarşısı

Ebubekir AYTEKİN
264 Sayfa
135x 210x 17
FİYATI: 10 YTL
Kitap Detayı:
Bir nükte ya da hikmetli bir söz, insanın hayatını, düşünce ufkunu, zihniyetini ve olaylara bakışını değiştirip farklı pencereden değerlendirme ufku açabilir.
Nükteli sözlere ve latifelere -bir yandan insanı tebessüm ettirirken öte yandan anlatılan olaydan ibret almayı ve gerçekleri öğrenmeyi sağlaması yönüyle- faydalı bir eğlence türü denebilir.
Şakayı huy edinerek, başkaları tarafından övülen şeylerin aleyhinde bulunup onları hicvetmek, başkalarını kınayıp kötüleyerek onlarla alay etmek, Allah katında ve insanlar nazarında muteber değildir; değersizdir.
İslamiyet, insan onuruna uygun şaka ve mizaha müsaade ettiği gibi karşıdakini gülünç bir duruma düşürerek onu alaya alan, rencide eden, korku veren şaka ve mizahı da yasaklamıştır.
Kısaca; “Şaka ve mizah yemekte tuz gibi olmalıdır.”
Çalışmamızı hazırlanırken, elimizden geldiğince bu hususlar dikkate alınmıştır.
Okurken gülümsemeniz ve düşünmeniz temennisiyle…
   

 Müslüman - Hıristiyan İlişkileri Tarihi

Prof. Dr. Ziya KAZICI
160 Sayfa
135x 210x 10
FİYATI: 7 YTL
Kitap Detayı:
İslâm ve Hıristiyan dünyası arasındaki ilişkilerin, tarih içinde nasıl bir seyir takip ettiğini ele aldığımız bu araştırmamız, iki din ve buna bağlı iki toplumun birbirlerine karşı sergiledikleri tavırları ortaya koymaya yönelik bir çalışmadır.
Konuların daha iyi anlaşılması bakımından bu iki dinin kuruluş ve gelişme safhalarına kısaca temas edilmiştir. Böylece Müslümanlar ile Hıristiyanların inanç sistemlerini ve bu sistemlere bağlı olarak birbirleri ile olan ilişkilerine ışık tutmaya çalışılmıştır.
Zira bu dinlere mensup olan insanların temel akide prensipleri bilinmeden birbirleri ile olan ilişki ve buna bağlı faaliyetleri gereği gibi anlaşılamaz.
Keza Kur’an ve İncil (ana hatlarıyla da olsa) birbirleriyle mukayese edilmelidir. Hatta birer semavî kitap olduklarına ve aynı kaynaktan geldiklerine göre Kur’an ve İncil’in birbirlerinden bahsetmeleri gerekir. Bu sebeple biz de iki semavî kitabın bu konuda verdikleri bilgilere yer vermeyi düşündük. Nitekim tarihî gerçeklere göre sonradan yazılmış olmalarına rağmen yine de kendilerinde ilahî bazı izler taşıyan İncil’lerde, Kur’an, Hz. Muhammed ve İslâmiyet’ten söz edildiğine göre biz de İncil’in bu konudaki bilgilerine işaret etmeyi uygun gördük.
Çalışmamızda her iki kitabın birbirleri ile ilgili verdikleri haberleri ihtiva eden konular ele alındı. Aynı şekilde bu iki dinin, yayılma için gösterdikleri faaliyet ve çabaların da bilinmesi icab ediyordu. Böyle bir bilgi her iki dinin yayılma ve faaliyet metotlarının mahiyeti hakkında bize ışık tutacaktır. Özellikle yayılma için her türlü metodu kullanmaktan çekinmeyen Hıristiyanlığın misyonerlik faaliyetleri hakkında bilgi vermek gerekiyordu.
   

 Harun Reşid

Harun Çetin
100 Sayfa
135x 210x 07
FİYATI: 5 YTL
Kitap Detayı:
İmam Suyutî: “Harun Reşîd döneminin tamamı iyidir. Bu dönem güzellikte gelin gibidir.” der.
Mesudî: “Hükümranlığı sırasında görkemine, zenginlik ve sağladığı refaha tanık olanlar, o günlere ‘düğün günleri’ dediler.” der.
Musulî: “Harun tahta çıktığında güneş ışınlarının buraya kadar uzandığını, ışık dalgalarının yayılıp gittiğini görmedin mi?” der.
İbn Tabataba: “Reşîd'in devleti, devletlerin en güzeli, en vakarlısı, en parlak olanı, en hayırlısı ve alan bakımından en genişlerindendi.” der.

Halife Harun Reşîd, hem İslâm dünyasında hem de diğer ülkelerde belki en çok konuşulan, hikâyeleri dilden dile dolaşan İslâm halifelerindendir. Bu gün bütün dünyada, Doğudan-Batıya, Güneyden-Kuzeye “1001 Gece Masalları” olarak bilinen hikâyelerin baş kahramanı Harun Reşîd’dir. İmam Ebu Yusuf (r.a.) gibi ilmin zirvesine, Fudayl bin Iyaz (k.s.) gibi tasavvufun zirvesine şahitlik eden bu devir, "İslâm Dünyasının Altın Çağı" olarak nitelendirilmiştir.
   

 Kur'an Kendini Nasıl Tanıtır?

DR. KERİM BULADI
320 sayfa
135x 210x 20
FİYATI: 13 YTL
Kitap Detayı:
Yüce Kitabımız Kur’anın insanlığa neler söylediğini artık başkalarına sormaya gerek yok. Okuma yazması olan herkesin istifade edebileceği bu eser, uzun yılların araştırması. Müthiş bir başvuru kitabı, önemli bir kaynak. Eseri okurken, adeta Kur’anla konuşuyorsunuz. Uzun lafın kısası, O kendisini size en güzel şekilde tanıtıyor.

KUR’AN KENDİSİNİ ŞU ŞEKİLLERDE DE TANITIR.
Ben, bir hidâyet kitabıyım. Ben, bir rahmet kitabıyım.
Ben, dosdoğru bir kitabım. Ben, hak ile batılı birbirinden ayıran bir kitabım.
Ben, hatırlatan bir kitabım. Ben, öğüt veren bir kitabım.
Ben, hikmet talim eden bir kitabım. Ben, sağlam bir ipim.
Ben, hayat veren bir kitabım. Ben, ruha ve bedene şifa veren bir kitabım.
Ben, bütün insanlığa bir beyannâmeyim. Ben, bütün insanlığa sunulan bir mesajım.
Ben, kalp gözünü açan bir kitabım. Ben, doğruyu yanlıştan ayıran gerçek bir sözüm.
Ben, büyük bir haberim. Ben, mübârek bir kitabım.
Ben, çok kıymetli (kerîm) bir kitabım. Ben, çok üstün ve güçlü bir kitabım.
Ben, hak bir kitabım. Ben, bir nurum.
Ben, en güzel kıssaları anlatan bir kitabım. Ben, tekrar tekrar okunan bir kitabım.
Ben, bir nimetim. Ben, müjdeleyici bir kitabım.
Ben, cehâlete ve itikadî hastalıklara karşı uyarıcı bir kitabım. Bende hiçbir çelişki ve çarpıklık yoktur.
Bende asla şüphe yoktur.
   

 İslam Kültürü ve Medeniyeti

PROF. DR. ZİYA KAZICI
320 sayfa
135x 210x 20
FİYATI: 15 YTL
Kitap Detayı:
İslâm dünyasının, dinî, adlî, sosyal, ekonomik beledî, mimarî ve kültürel yönlerini bir araya getirip sergileyen bu eser, aynı zamanda medeniyetimizin geçirmiş olduğu merhaleleri ve ulaştığı seviyeyi de ortaya koymaktadır.
Bu eser, temel kaynaklar ile arşiv belgelerinin ışığı altında kaleme alınmıştır. Her biri, kültürümüzün bir cephesini aydınlatan yazılardan oluşmaktadır.
Bu çalışmamız, günümüzde yanlış veya eksik bilinen bazı konuların gerçek kimliğini ortaya çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda medeniyetimizin canlı birer şahidi olan araştırmalara da yer vermektedir. Bu bakımdan okuyucu, elindeki bu eserde, Hz. Peygamber döneminden başlayarak günümüze kadar gelen bazı müesseseleri, Osmanlıların İslâm kültür ve medeniyetinin gelişmesindeki rolünü, görecektir.
   

 Akıl Defteri

Ahmet ÇAĞLAYAN
190 Sayfa

FİYATI: 8 YTL
Kitap Detayı:
Bilgi tembelliğine ilaç. Aklını kullanamayanlara reçete. Gel-git yaşayanlara deva.
Yan tesiri çok. Boş boş gezenlere faydası yok.
İşte böyle bir kitap “Akıl Defteri”

“Her söylediğini bil, her bildiğini söyleme.”
“Söz sarrafı ol, çok söz söyleme.”
“Sözü, ya güzel söylemek ya da susmak gerek.”
Akıl, Rabbimizden bize hediye edilen önemli bir emanet, gönül terazisini şekillendiren güç, ruhtan doğan ışık, görülen ile görülmeyen arasında bağ kuran kuvvet, Allah ile kul arasında rabıta kaynağıdır.
Akıl, hayatı ve okunacak eserleri doğru okumaktır. Aklını devreye sokarak doğruları, güzellikleri paylaşmak, hayatı anlamlı ve nitelikli kılmak erdemli insanların temel özelliğidir. Akıl sahipleri doğru, güzel ve iyi olan her söz ve davranışı daima etkili bir değer olarak kavramış, korumuş ve aktarmıştır.
   

 Tatil Kitabı

Ahmet ÇAĞLAYAN
216 Sayfa
160 x 240 x18
FİYATI: 15 YTL
Kitap Detayı:
Günümüzde çocukların eğitimi ile ilgili pek çok eser yazılmış bulunmaktadır. Yazılan bu eserlerde dini bilgilere de yer verilmiştir. Din bilgisi evlerde, okullarda, Kur’an kurslarında daha anlaşılır, daha düzeyli, daha yaşanılır, daha sevilir bir hale getirilmelidir.
Dini bilgilerin öğrencilere öğretilmesi ciddiyet ister. İnanmışlık ister. Birikim ister, beceri ve yetenek ister. Bu konuda herkes kendini yeterli görmemelidir. İşi uzmanlara bırakmalıdır. Öğrencilere yaratılışlarına ve yaşlarına uygun öneri ve öğretim metotları sunulmalıdır. Din dilinin çok iyi kullanılması, kavramların ve terimlerin tehdit unsuru değil sevgi ile kazandırılması gerekir.
Çocukların özelliklerine göre verilen ve öğretilen temel bilgiler, onların davranışlarını şekillendirir, sorumluluk ve kişilik kazandırır. Dinimizin temeli olan Allah’a inanmanın sevgi ile kazandırılması, korkutucu anlayışlardan uzaklaşarak temel konuları kaynağından doğru olarak öğretilmesi önemlidir.
Öğretilen bilgilerin ezbere değil anlaşılır ve kalıcı olmasını hedefleyen bu çalışmamızda farklı kaynaklardan öğrendikleri, bildikleri temel düşüncelerine destek niteliğinde olan ve okurken onları eğlendiren, eğlendirirken düşündüren, düşündüklerini hayatlarına egemen kılmalarına yardımcı olan bir anlayışı içermektedir.
Öğrencilerin, okul döneminde, sivil toplum derneklerinin çocuklara yönelik yaz kamplarında, gezi programlarında ve özellikle tatillerde inançlarından uzak kalmamalarını amaçlayan, öğrendiklerini unutturmadan pekiştiren, ilköğretim okullarının her sınıfında okutulan resmi ders müfredatlarını esas alan konuları içeren bu çalışmayı seveceklerini umuyoruz.
Bedeninizin ve zihninizin belli dönemlerde farklı çalışmalarla dinlenebileceğini hesaba katarak “Din Kültürü Tatil Kitabı”nı farklı bir tarzla hazırladık. Kitabımızın içinde temel dini düşüncelerin, bilgilerin, kuralların yanında sizi sıkmayan masallar, bulmacalar, güzel sözler, tamamlamalar, testler, şiirler ve benzeri özellikleri de bulacaksınız. Severek, arzulayarak hem okuyacak, hem bilgilenecek, hem de eğleneceksiniz. Böylece dinimizin, sevgili peygamberimizin ve inançlarımızın pek çok özelliklerini daha iyi tanıyacaksınız. Birlikte yardımlaşmayı, paylaşmayı, bireysel bağımsız ve aktif çalışmayı, özgüveni kazanacaksınız.
Bu çalışma ile çocuklarımıza ve bütün öğrencilerimize Allah, Din ve Peygamber sevgisini daha iyi kazandırmayı gaye edindik. Yaşantılarını zenginleştirecek, topluma faydalı, inançlı, kişilikli, kimliklerini koruyan bireyler olarak hazırlanmalarını arzuladık.
   

 Defterdarlık Teşkilatı ve Bürokrasisi

DR. RIFAT GÜNALAN
450 Sayfa
135, 210, 28
CD ekli
FİYATI: 20 YTL
Kitap Detayı:
Osmanlı İmparatorluğu Defterdarlık Teşkilatının doğuşu ve gelişimi ile XVI. Y.Y.’a ait Maliye Ahkâm Defterlerinin incelendiği bu çalışmada, bugüne kadar yapılan çalışmalardan farklı olarak, Fatih Kanunnamesinden başlayıp XVI. Y.Y.’ın sonlarına kadar uzanan bir dönemdeki arşiv belgeleri ve muhtelif muhasebe defterleri de kullanılarak, Defterdarlık Teşkilatının XVI. Y.Y.’daki kurumsal gelişimi ve faaliyetleri ortaya konulmuştur.

Defterdarlık makamının yüzyıllar boyunca süren faaliyetleri sonucunda büyük bir Defterdarlık arşivi oluşmuştur. Defterdarlığın XV. ve XVI. Y.Y.’lara ait defterleri –arşiv malzemelerinin sürekli naklinden ve yaşanan yangınlardan dolayı- büyük oranda yok olmuş ve seri bütünlüklerini yitirmişlerdir. Bunlar arasında en önemli kayıpların yaşandığı defter serilerinden biri de “Maliye Ahkâm Defterlerdir.” XVI. Y.Y.’a ait Ahkâm Defterlerinin dağılmış olduğu seriler taranarak Maliye Ahkâmı türünde tespit edilen 12 Maliye Ahkâm Defterinde yer alan belgeler, türlerine göre tasnif edilmiş ve defterler diplomatik özellikleri bakımından değerlendirilmiştir.
Ayrıca Maliye Ahkâm Defterlerindeki mali hükümlerin muhteva analizi yapılmıştır. Bu analizi gerçekleştirmek için ilk aşamada, Maliye Ahkâm Defterlerindeki belgelerin özetleri çıkarılmış ve her belgenin türü tespit edilerek birer numara verilmiştir. Özetleri çıkarılan belgelerdeki kavramlar listelenerek bir kavram indeksi oluşturulmuştur. Buradaki amaç XVI. Y.Y. Osmanlı Tarihi üzerine yapılacak çalışmalara bir rehber kaynak oluşturmaktır.

Son olarak XVI. Y.Y. Maliye Ahkâm Defterlerinin birer katalogu hazırlanarak kitapla birlikte CD olarak verilmektedir.
   

 Aşk O^nu Yaşamaktır

SÜLEYMAN SAVAŞ
160 Sayfa
Ebad: 135, 210, 10

FİYATI: 6 YTL
Kitap Detayı:
Aşk;
O’nu bilmektir.
O’nu sevmektir.
O’nu tanımaktır.
O’nu solumaktır.
O’nu anmaktır.
O’nu anlamaktır.
O’nu yaşamaktır.
Aşk;
O’nu örnek almaktır.
O’nu hayata taşımaktır.
Aşk;
O’nun rahmet kıblegâhını bulmaktır.
O’nun yedieminine tutunmaktır.
O’nun hayatını hayatımıza uygulamaktır.
O’nun iman ummanına dalmaktır.
Aşk;
O’na bağlanmaktır.
O’na tutulmaktır.
Aşk;
O’nun yatağına Ali gibi korkusuzca girebilmektir.
O’nun Levh-i Mahfuzdaki ismini Âdem gibi okumaktır.
   

 HADİS İLMİHALİ

Mustafa ACIOĞLU
Sayfa 248
Ebad 135, 210, 16

FİYATI: 10 YTL
Kitap Detayı:
İlmihal, davranış bilgisi demektir. Hadislerin tesbiti ve anlaşılması hususunda hadis taliblisinin bilmesi gereken esaslara ve bu esasların nasıl tatbik olunacağına, bir hadisle karşılaştığı zaman nasıl davranacağına dair bu çalışmamız neticesinde gördük ki, Peygamber (s.a.v.)’in kavlen, fiilen ve takriren beyan buyurduğu hususları yani hadisleri ve bunlardan sabit olan hüküm yani sünnetleri doğru bir şekilde anlamak, Hz. Muhammed (s.a.v.)’i, bir peygamber bir önder ve bir rehber edinmenin icabıdır.

Hadislerin ve dolayısıyla sünnetlerin fıkhını isteyen, bizzat o hadislerin sahibi olan Peygamber (s.a.v.)’dir. Hadis ve sünnet bilgisi, din bilgisidir. Peygamber (s.a.v.)’in hadis ve dolayısıyla sünnetlerini anlamayanlar elbette İslam’ı anlayamazlar.

İslam’ın anlaşılması adına klasik Usûl-ü Hadis kitaplarında ele alınan prensiplerin nasıl uygulanılacağını arzetmeye ve hadislerden nasıl hüküm çıkarıldığını izah etmeye çalıştığımız “Hadis İlmihali” dediğimiz bu eserimizde hadise dair meseleleri tedrici, anlaşılır ve detaylı bir şekilde inceleyerek istifadenize sunduk.
Hadis çalışmalarına bir katkı olması temennisiyle…
   

 Latifeler

Ebubekir AYTEKİN
248 Sayfa
Ebad: 135, 210, 16

FİYATI: 10 YTL
Kitap Detayı:
“Gezdim Halep ile Şam’ı eyledim ilm-i taleb
Meğer ilim bir hiç imiş, illa edep illa edep”

İnsanı diğer canlılardan ayıran özelliklerin başında düşünme, düşüncesini söz, yazı, işaret ve sanatla ifade edebilme kabiliyeti gelmektedir.

“Latife latif gerek.” diye güzel bir söz vardır. “Leb demeden leblebiyi anlamak” gibi. Ya da “Kıssadan hisse almak” gibi bir şey.

Günümüz insanları, birbirlerine latife ederken edep dairesinde aşırılığa ve yanlış anlaşılmaya meydan vermeyecek şekilde davranmalıdır. Eskiler böyle yaparmış. Konuşurken, yazarken veya hitap ederken, düşüncelerini karşıya daha iyi ifade edebilmek, muhatabının daha iyi anlamasını sağlamak için geçmiş bir olayı, fıkrayı anlatır ve anlatacağı konuyla ilişkilendirir. Böylece muhatap, hem sıkılmaz hem de anlatılmak istenen konu, verilmek istenen mesaj fıkra ve latifeyle ilişkilendirilerek daha iyi anlaşılır.

Eser; bu amaçla hazırlanmıştır ve yılların birikimi sayılabilecek uzun bir çalışmanın ürünüdür. Kıssadan hisse almak ve yorum yapmak okuyucuya bırakılmıştır.

Hisse almak dileğiyle…
   

 ERMENİLER VE TÜRKLER

Dr. Cahit KÜLEKÇİ
432 sayfa
135, 210, 27

FİYATI: 18 YTL
Kitap Detayı:
XIX. yüzyıla kadar her hangi bir devlet kuramayan Ermeniler tarihi süreç içerisinde otorite boşluklarından faydalanarak çeşitli isimler altında krallıklar kurmuşlarsa da her hangi bir devlet tarafından tanınmamıştır. En acı zulümlere/işkencelere, İstanbul, Türkler tarafından fethedilene kadar Bizans İmparatorluğu zamanında maruz bırakılmışlardır. Ermeniler, bu yüzden birkaç kez tehcire bile tâbî tutulmuşlardır.

Osmanlı Devleti bürokrasisinde Ermeniler daha çok para ile ilgili işlerde görev almışlardır. Bunun dışında tercüman, sarraf ve saray ressamları da Ermeniler arasında yaygın bir bürokratik meslektir. Devlet kademesinde askeriyeden baruthaneye, darphaneden tercümanlığa hatta milletvekilliğine kadar pek çok alanda hizmetleri olan Ermenilerin Rum fesadından kısa zamanda etkilendikleri de özellikle belirtilmiştir.

Ermenilerin millet-i sâdıka olarak nitelendirildiği her hangi bir kaynağa tarafımızdan ulaşılamamasına rağmen, Rumlara nazaran Osmanlı Devleti’ne daha sâdık oldukları görülmektedir. 1830’dan sonra Rum fesâdına Ermenilerin de karıştığı, bu tarihten sonra da Ermenilerden fesâd çıkaranların var olduğu tespit edilmiştir.
Ancak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Ermeniler, Osmanlı Devleti’nde sürdürdükleri yaşamı tarihleri boyunca hiçbir devletin egemenliği altında sürdürememişler. Kendilerine, Osmanlı Devleti tarafından sağlanan kolaylıklar başka hiçbir devlet tarafından kesinlikle sağlanmamıştır.
Bu çalışmada; Ermenilerin devlet içerisinde ne gibi vazifelerde bulundukları, toplumda nasıl kabul gördükleri, ne şekilde yaşadıkları, dînî inançlarını yerine getirebilme özgürlükleri, arşiv vesikaları ve kaynaklara dayanılarak anlatılmıştır.

   

 İNSANLIĞA IŞIK TUTAN KONUŞMALAR

AHMET ÇAĞLAYAN
336 Sayfa
135X190X20

FİYATI: 8 YTL
Kitap Detayı:
Bu eser; geçmişten günümüze, insanlığa ışık tutan şahsiyetlerin, aydınların, bilim adamlarının, mana kahramanlarının unutulmayan nutuklarından, edebi konuşmalarından, öğütlerinden, vasiyetlerinden ve mektuplarından meydana gelmiş bir eserdir.
Muhtelif kaynaklarda yer alan, tarihin süzgecinden geçmiş bu metinler bir araya getirilirken, kimi şahsiyetlerin özgürlük, kimilerinin yeni umutlar, kimileri itiraf, kimileri ise öğütler içermektedir. Böylece okuyucu aydınlanacak, bilgilenecek ve kendine özgü aradığı mesajı bulacaktır.
Eser; Mana ve hakikat dolu satırlarla sizleri adeta kendine çekecektir.
   

 EHL-İ SÜNNET AKÎDESİ

MEHMET ÇAĞLAYAN
448 Sayfa
165 x 240 x 40
Editör Adem KUŞKULU
FİYATI: 30 YTL
Kitap Detayı:
Eser; İsminden de anlaşılacağı gibi Ehl-i Sünnet’in tanımını, ilmi usulünü, temel esaslarını, İslam tarihindeki seyrini, önemli şahsiyetleri ve görüşlerini ele alarak konuyu detaylarıyla işliyor.
Temel İslami kaynaklardan yararlanılarak hazırlanan eser, Ehl-i Sünnet adına yapılan yanlışlıkları ve Ehl-i Sünnet’e yöneltilen ilmi dayanaktan yoksun iddia ve ithamları gidermeye çalışıyor.
Müellifin medrese kökenli olması, Ehl-i Sünnet’e ilişkin tartışmaları yakından takip etmesi ve günümüz problemlerine yaklaşması açısından, eser canlı ve taze bir özellik kazanıyor.
Ehl-i Sünnet adına sahte temsilcilerin türediği günümüzde, bu eserin gerçek Ehl-i Sünnet çizgisine hizmet edeceği kanaatindeyiz. Keza Ehli Sünnet’in ne olduğunu bilmeden yapılan tartışmalar ve yer yer haksız suçlamalara girişilen ortamlarda Ehl-i Sünnet gerçekliğini yeniden gözler önüne sermesi ile eserin önemli bir boşluğu dolduracağı da açıktır.
   

 KUR’AN SOFRASI MÂİDE-İ KUR’AN

Dr. KERİM BULADI
288 Sayfa
135x210x28
Editör: ADEM KUŞKULU
FİYATI: 12 YTL
Kitap Detayı:
Kur’ân, lafzı kolay, manası açık, üslubu akıcı, muhtevası hikmet dolu, tasviri canlı ve uyarıcı, olayları sunuşu sade ve ibret verici bir özellik taşır.
Allah Teâlâ’nın, Kur’ân’ı, ibret alanlar ve düşünenler için kolaylaştırdığını ifade etmesi, onun anlaşılmasında ve asrın idrakine sunulmasında problem görenleri, uyarıcı mahiyettedir.
Kur’ân, iman, amel, itikat, ahlâk, iktisat gibi konularda asrın ihtiyacını bugün de yarın da karşılayabilecek muhtevaya sahiptir. Çünkü o, âlemlerin Rabbi olan Allah’ın kelamıdır.
Kur’ân, bütün insanlar için hidâyet kaynağı, Allah Teâlâ’ya derin saygı duyanlar için yol gösterici, Mü’minler için bir müjde ve rahmet olarak gönderilmiştir.
Hem lafzı hem de manası Allah’a ait olan Kur’ân, bütün insanlığın dünya ve âhiret saadetini tayin etmek için gönderilmiştir.
Neyin hak, neyin batıl, neyin doğru, neyin yanlış, neyin iyi, neyin kötü olduğunu gerçek anlamda bildiren ve tayin eden bu güne kadar tahrif edilememiş ve edilemeyecek tek Kelâm-ı Kadîmdir.
Kur’ân, kolay anlaşılan bir kitap ve gönülleri doyuran bir sofradır.

“Bende asla şüphe yoktur, ben âlemlerin Rabbi olan Allah’ın kelâmıyım” Bakara, 2
   

 İSLAM MEZHEPLERİ TARİHİ

Dr. Hasan Gümüşoğlu
368 SAYFA 13,5*21
FİYATI: 16 YTL
Kitap Detayı:
Tarihin farklı kültürlerinden ve değişik inançlarından gelen insanlar, diğerlerinin inancını, düşüncelerini, hayat tarzını ve dünya görüşünü merak etmiştir. Günümüzde ise değişen sosyo-ekonomik şartlar, farklı kesimlere mensup insanları birbirleri ile münasebete zorlamaktadır. İlişkilerin sağlıklı olabilmesi için de diğer insanların itibar ettiği veya kıymet verdiği değerleri öğrenmek ayrıca bir zorunluluktur. Bu açıdan ait olduğu sosyal ve kültürel çevreyi bilmek, kişi için daha da ehemmiyet arz etmektedir.
Bu kitap size; Asr-ı Saadet’ten bu güne, Ehl-i Sünnet’in görüşlerinin yanında, Şia, Alevilik, Bektaşilik, Vehhâbîlik ve Kâdıyânîlik gibi fırkalar hakkında çok önemli bilgiler verecektir.
Eserin içeriğinde de göreceğiniz gibi, mezhep ve fırkaların görüşlerini, düşünce ve inanç sistemlerini kendi kaynaklarına dayanarak belirttikten sonra o meselede Ehl-i Sünnet’e mensup âlimlerin izahlarına da yer verilmiştir. Bu sebeple konunun, bütün yönleri ile okuyucular tarafından daha doğru bir şekilde anlaşılmasına imkân sağlanmıştır.
Kitabın hazırlanmasında akademik usûl ve esaslara riayet edilmekle birlikte okuyucunun anlayacağı şekilde sade bir dil kullanılmıştır.

   

  ....              
     

Kayıhan Yayınları

Tel:  0(212) 513 51 90
Faks:0(212) 511 82 17
e-mail:info@kayihanyayinlari.com
msn : kayihanyayinlari
@hotmail.com

Ticarethane Sok.
Tevfik kuşoğlu iş hanı No:41/33
Sultanahmet / İSTANBUL

     
 
 
 
Tasarım: webofisi.com 2004